Migrationspagt vedtaget, Ungarn afviser at følge den

Migranter og flygtninge ved Keleti banegården i Budapest i 2015 Foto-Mstyslav-Chernov

Ungarn: Tirsdag bekræftede ministrene fra EU’s medlemslande den nye pagt om migration og asyl. Pagten betyder omfattende ændringer af de eksisterende migrations- og asyllove i EU. Ungarn som sammen med Polen stemte imod den afviser at følge den.

“Ungarn accepterer ikke pålæggelse af kvoter for at modtage migranter og vil ikke sammen med andre lande gennemføre migrationspagtens foranstaltninger, sagde ifølge MTI finansminister Mihály Varga det til ungarske journalister i Bruxelles tirsdag.

”Det er særligt skadeligt og urimeligt, at der på baggrund af bestemmelserne i den nye EU-asylpakke skal være en bøde på 20.000 euro per migrant til lande, der ikke er villige til at acceptere en obligatorisk kvote for at modtage migranter, ” sagde Varga.

Ifølge Varga skal migration løses på andre måder. “Det er ikke nødvendigt at importere problemet til Europa og sende invitationer til migranter. Det er nødvendigt at finde en løsning på problemerne i de lande, som migranterne kommer fra,” understregede Varga. ota

Share This