Migrantkrisen: Østrig klar til at igangsætte nødlov

Migranter fra Libyen ankommer til den italianske ø Lampedusa Foto: Sara Prestianni

Migranter fra Libyen ankommer til den italianske ø Lampedusa Foto: Sara Prestianni

Af Jens Kjær Nielsen

Østrig: De to regeringspartier i Østrig, det moderate konservative parti ÖVP og det Socialdemokratiske SPÖ overvejer ifølge Salzburger Nachrichten at iværksætte den nødlov Østrig vedtog sidst i april måned.

Nødloven som er vedtaget, men endnu ikke sat i værk, har til formål, at forhindre, at Østrig skal opleve endnu en migrationsbølge, som den vi så i efteråret og vinteren, da Balkanruten var åben.

I tilfælde af at Østrig effektuerer og igangsætter nødloven, vil det betyde, at langt de fleste migranter bliver afvist og sendt tilbage. De migranter der i forvejen har familie i Østrig, vil dog med en stor sandsynlighed fortsat kunne få asyl. De berørte ministerier, er således i gang med, at samle de nødvendige argumenter, for at dokumentere at den indre sikkerhed i Østrig er i fare, så nødloven kan sættes i kraft.

Årsagen til at man overvejer at igangsætte nødloven, er at antallet af migranter igen er stigende i Østrig efter at mange migranter tager turen fra Libyen til Italien. Ifølge tal fra UNHCR, er der foreløbigt kommet over 1400 migranter til Østrig på under en uge. I Østrig er der derfor en stigende bekymring for, at Østrig risikerer at havne i en ny migrationsbølge. Det vil med stor sandsynlighed betyde, at landet vil igangsætte massiv grænsekontrol ved Brennerpasset.

Share This