Migranter fortsætter med at ankomme til De Kanariske Øer, 1.300 ankommet på tre uger

Illustrationsfoto- Mstyslav Chernov

Migrantkrisen: De Kanariske Øer oplevede sidste år en stor illegal indvandring med mere end 23.000 afrikanere ankommet på mere end 700 både. Januar måned har allerede bekræftet, at denne strøm vil fortsætte. Mere end 1.300 illegale migranter er ankommet til øerne i løbet af årets første 22 dage. Generaldirektøren for Det Internationale Center for Migrationspolitik (ICMPD) Michael Spindelegger forudsiger i et interview med det største spanske nyhedsbureau EFE, at migrationsbølgen vil fortsætte.

Der er fortsat problemer med at indkvartere de mange migranter som ankommer til øerne. Omkring 7.000 bor fortsat på turisthotellerne på øerne. De skulle have forladt hotellerne og lejlighedskomplekserne på for længe siden, men mangel på indkvarteringsfaciliteter har forsinket udflytningen.

Den spanske minister for social sikring og migration, José Luis Escrivá, meddeler, at om seks uger (15. februar) vil seks centre på Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura være klar, og flytningen kan være afsluttet. Derudover skal migranter uden beskyttelsesstatus returneres til deres hjemlande, som Spanien har indgået en aftale med.

Der meldes hver dag om nye konflikter på Gran Canaria. Størstedelen af ​​migranterne er anbragt i turistfaciliteterne i samfundene San Bartolomé de Tirajana og Mogán på Gran Canaria, hvor der ifølge lokale medier gentagne gange opstår konflikter mellem unge marokkanere.

“Det er måske at generalisere, men næsten overalt, hvor disse modtagelsescentre er oprettet, stiger tyverier og indbrud. Flere og flere ledige huse besættes også. Beboerne føler sig ikke længere trygge, ” skriver Kanarenmarkt. ota

Share This