Mette Frederiksens åbningstale vækker opsigt i Ungarn

Mette Frederiksen Foto- News Oresund

Ungarn fremhæver den danske statsministers hårde kurs, mens tyske socialdemokrater forholder sig kritisk

Af Michael Skovgaard

Ungarn: Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget har vakt opsigt i Ungarn. Senest har Orbáns „private“ medie Remix News bragt et længere referat af talen, hvor især de skrappe tiltag over for kriminelle indvandrere bliver fremhævet.

De tyske medier har været relativt tavse om Mette Frederiksens åbningstale.  SPD kritiserede S efter valgsejren i 2019, hvor den danske kurs blev betragtet   som en klar højredrejning.

Således udtalte partiets tidligere næstformand Ralf Stegner, at man ikke kan  føre socialpolitik til venstre og værdipolitik til højre, da det strider mod grundlæggende socialdemokratiske principper.

Tiden frem til valget i efteråret 2021 vil vise, om de tyske socialdemokrater har tænkt sig at skæve til Danmark eller fastholde den nuværende kurs. De senest offentliggjorte kriminalstatistikker i Tyskland bekæfter klart samme tendens som i Danmark, og det bliver med stor sandsynlighed et centralt tema i den kommende valgkamp. 

SPD har mistet godt halvdelen af vælgerne siden partiets storhedstid. Efter et dyk til godt 20 procent ved valget i 2017 siger de seneste målinger omkring 15 procent. CSU/CDU kan også mønstre en mindre tilbagegang, og dermed er Merkels GroKo for første gang i længere tid under 50 procent og har dermed ikke længere flertal i Forbundsdagen, hvis der var valg i morgen.

Share This