Medie: Putin opereret for blodkræft, hans tilstand uklar

Rusland præsident Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: Ifølge det italienske dagblad, La Stampa, gennemgik Putin mandag aften en længe planlagt operation for blodkræft. Mere detaljerede oplysninger om Putins helbred og forløbet af operationen bliver ifølge avisen kendt i løbet af de næste fem dage.

Spekulationer om Putins helbred har cirkuleret i flere uger. De forstærkedes især, efter at den russiske præsident for nogen tid siden mødtes med forsvarsminister Sjojgu, hvor han under mødet holdt usædvanligt stærkt og nervøst med hænderne på bordet. Han deltog ikke i den traditionelle hockeykamp i Sotji i sidste uge, hvor han jævnligt triumferede mod tidligere NHL-stjerner og andre højtstående personer.

I begyndelsen af ​​maj blev der lækket en optagelse af en russisk oligark, hvoraf det fremgik, at Putin er alvorligt syg og har blodkræft eller leukæmi. Optagelsen blev offentliggjort af New Lines-serveren i samarbejde med Christo Gozev fra Belingcat-gruppen. Gruppen mener, at optagelsen, hvor oligarken klager over, at den russiske økonomi lider på grund af en syg persons handlinger, er sand.

Gruppen sagde også, at den troede, at Putin er alvorligt syg. Til støtte for sin påstand offentliggjorde den oplysninger fra et påstået internt cirkulære fra FSB, hvor FSB fortalte sine ansatte, at alle rygter om Putins dårlige helbred var falske. Ifølge Belingcat er det klart for alle medarbejdere, at situationen snarere vil være den modsatte.

Krysto Budanov, chefen for den ukrainske militære efterretningstjeneste, kom til lignende konklusioner i et interview med Sky news i sidste uge, da han erklærede, at han var overbevist om, at Putin var alvorligt syg. Kreml har dog afvist alle rygter om Putins forværrede helbred. Vestlige officielle kilder, såsom den britiske efterretningstjeneste eller det amerikanske Pentagon, har ikke kommenteret sagen. ota

Share This