Maskepåbud indføres nu også i Polen

Illustrationsfoto: Pixabay

Polen/Tjekkiet: I Danmark debatteres det stadig om det ville hjælpe i kampen mod spredning af coronavirusen at bære maske eller indføre maskepåbud

De danske sundhedsmyndigheder står fast på et nej. Der er ingen grund til at bære maske og slet ikke et maskepåbud mener man. Det ville bare være en falsk tryghed. I flere europæiske lande en man ikke enige med de danske myndigheder synspunkt. Flere lande har  direkte maskepåbud.

Fx i Tjekket, som endda har lavet envideo på engelsk, for at dele deres gode erfaringer som tjekkerne mener de har med  et maskepåbud  Men ser derfor også gerne andre lande tage ideen op. Det tjekkiske sundhedsministerium er nemlig modsat det danske overbevist om at ansigtsmasker forhindrer smittespredning (se videoen nederst i artiklen)

Polen er nu det næste land som indfører maskepåbud. Man skal bære maske når man forlader sin egen bopæl, meddelte den polske sundhedsminister Łukasz Szumowski  torsdag på en pressekonference i Warszawa ifølge Polskie Radio.

Påbuddet vil blive indført fra torsdag efter påskehelligdagene. Derudover meddelte polske sundhedsmyndigheder at de indførte restriktioner vil indtil videre blive forlænget frem til den 19 april. 
Skoler og børnehaver er stadig lukkede og vil indtil videre være lukket frem til den 26 april. je

Share This