Malaysisk fly styrtet ned i Ukraine

 

Illustrationesfoto: Wikimedia Commons

Illustrationsfoto: Wikimedia Commons

Ukraine: Et malaysisk fly på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur er styrtet ned i Ukraine. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS, som henviser til en kilde i luftfartkontrolmyndighederne. SE EN VIDEO

Ifølge ITAR-TASS er ulykken sket omkring 60 kilometer fra den russiske grænse.

Der var 280 passagerer og 15 besætningsmedlemmer om bord. Flyet fløj ifølge den russiske kilde i 10.000 meters højde. Der foreligger på nuværende tidspunkt ingen yderligere oplysninger.  

Opdateret 18:15

Ifølge de seneste oplysninger er flyet blevet skudt ned og ingen om bord har overlevet  ulykken. Ulykken skete angiveligt ved byen Sjachtarsk. Enkelte kilder nævner, at prorussiske separatister har tidligere i aften meddelt, at de har skudt et ukrainsk fly ned. Der kan derfor være tale om, at separatisterne har taget fejl og altså ramte et malaysisk fly. Andre kilder nævner dog, at nedskydning af et fly i 10.000 meters højde kræver våben, som separatisterne ikke er i besiddelse af.

Opdateret 19:00

Ifølge repræsentanter for den selvudråbte Donetsk Folkerepublik er det uklart, hvordan det malaysiske fly kunne flyve i gennem luftrummet over Donetsk og Luhansk regioner, eftersom kommunikationinfrastruktur i området er ødelagt. Alt flyvekontrol siden udføres, ifølge en ITAR-TASS kilde, af myndighederne i Kijev, som den 8 juli valgte at lukke luftrummet over Donetsk og Luhansk for civil luftfart.

Opdateret 19:15

Det ukrainske nyhedsbureau Unian skriver, at en af separatisternes ledere, Igor Girkin, omkring klokken 16:50 ukrainsk tid, har meddelt at seperatisterne havde skudt et ukrainsk fly ned. Nyhedsbureauet meddeler samtidig, at ukrainske styrker ikke har været aktive i området, hvor nedskydningen af det malaysiske fly fandt sted.

Opdateret 19:30

Det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS skriver, at det ukrainske militær ankom onsdag med et misilsystem af typen Buk til området omkring Donetsk. En anden bataljon med samme type misilsystem er ifølge ITAR-TASS blevet placeret i Kharkiv. Ifølge ITAR-TASS kan et fly i 10.000 meters højde kun blive skudt ned ved hjælp af netop et Buk misilsystem eller et S-300 misl.

Separatisterne i Donetsk og Luhansk har ifølge ITAR-TASS ikke den type våben til rådighed.

Opdateret 19:40

Malaysia Airlines oplyser ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian, at det forulykkede fly, et Boeing 777, eksploderede i luften, og at ligene af de 280 passagerer og 15 besætningsmedlemmer er blevet spredt i en radius af 4 kilometer.

Opdateret 19:55

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko til lederne af de politiske grupper i det ukrainske parlament: ” Jeg vil gerne meddele jer, at vi kalder det ikke for en incident, vi kalder det ikke for en katastrofe, men vi kalder det en terroristisk handling.” ota

http://youtu.be/gFzn2GSdIeY

Share This