Madonna med glorie i regnbuefarver fornærmer ikke polakkernes religionsfølelse

Polen: Tre polske aktivister anklaget for fornærmelse religiøs følelse er blevet frifundet, besluttede retten i byen Płock tirsdag. Elżbieta Podlesna, Anna Prus og Joanna Gzyra-Iskandar skulle ifølge en anklage fra juli sidste have begået fornærmelser mod religiøs følelse, for hvilke der i henhold til artikel 196 i den polske straffelov truer en bøde eller op til to års fængsel.

Ifølge retten demonstrerede anklagemyndigheden dog ikke, at det var kvinders hensigt at fornærme religiøse følelser, og at de bevidst ville fornærme emnet religiøs tilbedelse.

Aktivister i slutningen af april 2019 omkring kirken i Płock opsatte klistermærker med billedet af Sorte Madonna fra Czestochowa, tilbedt som beskytter af Polen. I stedet for gylden glorie havde Jomfru Maria dog regnbuefarver, der henviste til bevægelsen for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og andre seksuelle mindretal (LGBT+).

Retten accepterede de tre kvinders argument om, at det var et civilt svar på kirkelige og katolske kirkearrangementer. Anklagemyndigheden forlangte en fængselsstraf på seks måneder. Begge parter kan appellere dommen. ota

Share This