Lukasjenko udelukker ikke indsættelse af russiske styrker i Hviderusland

Hvideruslands præsident Alexander Lukasjenko Foto: Serge Serebro

Hviderusland/Rusland: Den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko har sagt, at han er klar til at russiske tropper kan blive indsat i Hviderusland, hvis dette er nødvendigt for landets sikkerhed. I øjeblikket er dette ikke nødvendigt, tilføjede Lujashenko.

Ifølge Kommersant sagde en talsmand for den russiske præsident Dmitrij Peskov, at Minsk ikke har bedt Moskva om at indsætte tropper.

Ifølge statsagenturet Belta forsikrede Lukasjenko, at Hviderusland er i stand til at mobilisere en halv million soldater, hvis det skulle vise sig at være nødvendigt.

”Hvis det ikke er nok, vil de væbnede styrker af Den Russiske Føderation blive overført hertil. Det vil ikke ske. Men hvis det bliver nødvendigt, vil vi ikke tøve, «understregede Lukasjenko.

Ifølge Kremls talsmand Dmitrij Peskov kan russiske væbnede styrker kun sendes til et andet land efter anmodning fra dette lands ledelse til Moskva, hvilket ikke skete i tilfælde af Hviderusland.

Kommersant minder om, at Ruslands præsident Vladimir Putin havde tidligere påpeget, at unionen med Hviderusland repræsenterer et “vist integrationsniveau” og ikke en stat i ordets forstand. Integrationsniveauet i unionen er ifølge Putin lavere end i EU. ota

Share This