Lukasjenko afviser at gå af, men udelukker ikke nyt præsidentvalg

Lukasjenko, her under et møde med Ruslands præsident Vladimir Putin Foto: kremlin.ru

Hviderusland: Hvideruslands præsident Alexander Lukasjenko afviser at gå af som landets præsident, men afviser ikke et nyt præsidentvalg. Det kan ifølge ham ske først efter ændringer af forfatningen. Det siger han til udvalgte russiske medier.

Ifølge Lukasjenko er det USA, der via sine centre i Tjekkiet og Polen står bag urolighederne i Hviderusland.

“Ja, jeg har muligvis siddet (i min stilling) lidt for længe. Måske bliver jeg (billeder af mig) vist ikke kun i fjernsyn, men også på strygejern og kaffekander. Ja, men det virkelig kun mig, der er i stand til at beskytte hviderusserne, siger han til TASS og fortsætter.

“Jeg vil ganske enkelt ikke gå af. Et kvart århundrede har jeg passet på Hviderusland, det vil jeg ikke bare smide ud. De vil desuden skade mine tilhængere, hvis jeg går af. Jeg ved ikke hvem de mennesker er. De er ikke en opposition. Alt hvad de foreslår, vil betyde en katastrofe for Hviderusland og det hviderussiske folk. De ønsker at ødelægge vores broderlige forhold til Rusland, de vil have at vi skal betale for uddannelse og sundhed. De ønsker at ødelægge vores virksomheder og gøre vores arbejdere arbejdsløse, siger Lukasjenko. ota

Læs Mr.Easts analyse af begivenhederne i Hviderusland her.

Share This