Loven om amnesti betinget

Barrikader

Barrikaderne i Kijev Foto: Dreamstime

Ukraine: Det ukrainske parlament tilbyder amnesti til demonstranterne og de demonstranterne som er blev fængslet siden demonstrationerne begyndte. Parlamentet, forlanger dog til gengæld, at demonstranterne frigiver besatte bygninger og demonterer deres barrikader. Det rapporterer det ukrainske nyhedsbureau Unian her til formiddag.

“At komme ud af den vanskelige situation, som vores land befinder sig i i øjeblikket, er kun muligt efter gensidige indrømmelser og kompromiser. Vi er parate til at lukke straffesager mod alle, bortset fra personer mistænkt for mord eller kidnapning. Vi ønsker at imødekomme vores politiske modstandere og mener, at vedtagelsen af dette lovforslag er et vigtigt skridt hen imod genoprettelsen den offentlige orden i Ukraine, siger ifølge Unian formand for retsudvalget Dmitrij Spenov.

Lovforslaget er ikke umiddelbart modtaget med begejstring af oppositionen.

“Vi insisterer på, at loven om amnesti bliver vedtaget uden betingelser, siger oppositionsleder Oleh Tjahnybok til Unian og tilføjer, at oppositionens første betingelse er en øjeblikkelig løsladelse af alle tilbageholdte fanger. ota

Share This