Lenin bliver lokkemad for kinesiske turister

 

En Lenin statue i Kazan  Foto: wonder.ru

En Lenin statue i Kazan Foto: wonder.ru

Rusland: Den russiske føderative republik Tatarstan tager nye midler i brug for at tiltrække turister. Projektet ”Den røde vej” er rettet mod kinesiske turister og handler om Vladimir Iljitj Uljanov, også kendt under navnet Lenin. Det skriver Radio Liberty.I Tatarstans hovedstad Kazan, hvor Lenin har boet i en periode og hvor han læste på universitet, har man valgt at satse på den store sovjetiske leder på grund af hans forhold til byen.

Turisterne vil derfor blive vist rundt i det hus Lenin boede, som i dag er Lenin Museum, hvor han gik på universitet, inden han blev smidt ud på grund af revolutionære aktiviteter elle hvor han studerede Marx og Engels`Kapital og meget andet.

Ifølge vicekulturminister Alla Minilova vil ”Den røde vej” blive landsdækkende turistpakke og udover Tatarstan også bestå af blandt andet et besøg af Sankt Petersborg, hvor Lenin stod i spidsen for bolsjevikkernes revolution og Uljanovsk, hvor han i 1870 blev født.

Sergej Ivanov fra Tatarstans Statskomite for turisme er overbevist om, at ”Den røde vej” vil bringe mange kinesiske turister til Kazan. Det er ifølge ham langt bedre at satse på turister østfra, end vestfra.  ota

Share This