Lederne i Makedonien forsøger at løse krise

Den makedonske premierminister, Nikola Gruevski Foto: European Peoples Party

Den makedonske premierminister, Nikola Gruevski Foto: European Peoples Party

Makedonien: Den makedonske premierminister Nikola Gruevski mødes i dag i Skopje med socialdemokraternes leder Zoran Zaev, samt to andre politiske ledere, i et forsøg på at løse den politiske krise i landet. Det skriver den makedonske nyhedsserver Independent.De makedonske ledere får hjælp til at løse deres uoverensstemmelser fra den amerikanske ambassadør i landet Jess Baily og EU`s repræsentant Aivo Orav.

De stridende parter skal forsøge at indgå kompromis omkring deres krav om, at Makedonien får en overgangsregering og der bliver udskrevet valg, som det regerende VMRO-DPMNE nægter.

Det regerende parti henviser til, at et valg blev holdt for et år siden og foregik uden kritik fra internationale observatører.

Krisen i Makedonien har stået på siden februar, hvor oppositionens leder Zoran Zaev offentliggjorde kompromitterende lydoptagelser, som angiveligt beviser den makedonske regerings deltagelse i kriminalle aktiviteter. er blusset til i de seneste uger, hvor begge sider af konflikten har demonstreret i Skopjes gader. ota

Du kan læse en analyse af forholdene i Makedonien her.

Share This