Lavrov: Føderalisme er Ukraines eneste løsning

Lavrov

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov Foto: Dreamstime

Ukraine: Den eneste måde, man kan løse problemerne i Ukraine på, det er at gøre Ukraine til en føderation, som garanterer  sine regioner fuld autonomi. Det sagde den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov i et interview i russisk tv i dag. Han mener, at en føderation er den eneste måde, hvorpå man kan sikre stabiliteten i Ukraine.

Lavrov skal mødes i aften med sin amerikanske modpart, John Kerry. De to statsmænd skal diskutere situationen i Ukraine, og formentlig også Lavrovs forslag, men de foreløbige amerikanske udmeldinger angående Lavrovs udmeldinger  er indtil videre forsigtige.

Den ukrainske regering er helt afvisende over for Lavrovs udmelding og opfordrer russerne til ikke at blande sig i andres landes anliggender.

“Udenrigsministeriet i Ukraine opfordrer Rusland til ikke at diktere betingelser til en suveræn og uafhængig stat og heller vende blikket mod den katastrofale tilstand og den fuldstændige lovløshed forskellige etniske mindretal, herunder ukrainske, lever under i Rusland.” hedder det i Udenrigsministeriets meddelelse ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian. ota

Share This