Lav valgdeltagelse ved russisk lokalvalg

Ruslands hovedstad MoskvaFoto: Anne Laure Peretti

Rusland: Ved weekendens lokalvalg i Rusland har i de fleste regioner vundet landets regerende parti Det Forenede Rusland. Hele 56 millioner vælgere kunne deltage ved lokalvalget, men langt færre valgte at deltage. I Moskva var valgdeltagelsen kun 21,63 procent, omtrent den samme som i 2014, skriver russiske medier.

Kandidaterne fra Det Forenede Rusland har fået 25 mandater, 13 mandater går til Kommunisterne, mens oppositionsbevægelsen Jabloko får tre. Flere oppositionspolitikere blev af de russiske myndigheder nægtet valgregistrering i Moskva, angiveligt på grund af mangler ved registreringen.

Det Forenede Rusland blev spået tilbagegang på grund af utilfredshed med den økonomiske situation i landet, men partiets kandidater har alligevel vundet de fleste steder.

Dog ikke i Khabarovsk, hvor partiet kun fik 12,51 procent af stemmerne og således blev overhalet af Det Liberal-demokratiske Parti (LDPR) af Vladimir Zirinovskij og af Kommunisterne. LDPR fik 56,12 procent, mens Kommunisterne fik 17,24 procent. ota

Share This