Kudrin på vej til posten som Ruslands ministerpræsident?

Aleksej Kudrin  Foto: Presidential Press and Information Office

Aleksej Kudrin Foto: Presidential Press and Information Office

Den tidligere russiske premierminister i Rusland, Aleksej Kudrin måske på vej til en comeback

Af Søren Riishøj, lektor i Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Rusland: Ruslands tidligere ministerpræsident Aleksei Kudrin er en omdiskuteret person. For fire år siden blev han afsat som ministerpræsident, da han afviste at støtte de store ekstrabevilliger til militæret.Siden 2010 er udgifterne steget med 2.4 gange! Kudrin der bestyrer internetportalen ”Den daglige Avis” har over årene ikke skjult sin dybe bekymring for udviklingen i den russiske økonomi, og slet ikke efter indførelsen af de vestlige økonomiske sanktioner mod landet.

Faldende oliepriser, kapitalflugt, få investeringer, høje prisstigninger og faldende valutakurs har ramt Rusland hårdt, og udsigterne er mørke for den russiske økonomi, mener Kudrin.

Han deler slet ikke den opfattelse, der ofte udtrykkes officielt, at sanktionerne primært rammer de vestlige lande, og at russisk økonomi nok skal klare sig på sigt.

Den polske journalist Waclaw Radziwinowicz beretter ikke desto mindre fra Moskva (i Gazeta Wyborcza), at Kudrin kan være på vej tilbage i politik, måske endda som ministerpræsident.

I hvert fald fik han lov til at tale helt frit om den kriseramte russiske økonomi for senatorerne i det russiske parlaments øverste kammer. Det kan overraske, at Vladimir Putin lytter til Kudrin, der understreger, at han trods meningsforskelle fastholder sin loyalitet over for præsidenten.

Share This