Kroatiens præsident: Ukraine har ingen plads i NATO

De ukrainske soldater i Østukraine Foto: Det ukrainske forsvarsministerium

Kroatien: Den kroatiske præsident Zoran Milanovic har meddelt, at Kroatien efter hans mening skal trække hele sin hær ud af NATO-styrkerne, hvis situationen i Ukraine forværres, det skriver det serbiske nyhedsmedie B92. Milanovic opfordrer til en beroligelse af den politiske situation.

“NATO styrker sin tilstedeværelse, vi ønsker det ikke og vil ikke gøre noget ved det. Hvis der sker en eskalering, trækker vi alle vores soldater tilbage. Jeg ser inkonsekvens og farlig adfærd i Bidens politik. Der er andre måder at redde Ukraine på,” sagde Milanovic og fortsætter.

“Da Trump, som blev angrebet af demokraterne for at give næring til Putins politik, stoppede, lagde den nye administration, under pres fra republikanske høge, pludselig pres på Pentagon og Biden for at stå fast i forhold til Rusland. Ukraine har ingen plads i NATO, det er et af de mest korrupte lande i verden. Freden skal opretholdes på den politiske scene, ekstremister skal ikke have lov til at lægge pres på politik. Kroatien skal ikke deltage i en konflikt. Jeg vil ikke tillade det, og Plenkovic (Kroatiens premierminister) kan fortsætte med at true Rusland, som han vil. Udover at have besøgt Ukraine to gange, ved han ikke, hvad der foregår. Kroatien burde fjerne sig fra det, hvis der opstår en brand, skal vi lukke døren,” tilføjede Milanovic. ota

Share This