Krisemøde i Slovakiets regering i nat

Borgen i den slovakiske hovedstad Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Slovakiet: Den slovakiske regering holdt natten til torsdag et hastigt indkaldt krisemøde. Krisen er brudt ud efter køb af vaccinen Sputnik V, som er blevet arrangeret af Slovakiets statsminister Igor Matovic, men de har været flere spændinger i koalitionen.

Alle partier fremsatte deres krav. De katastrofalt høje corona smitte tal har uundgåeligt også politiske følger. Skal sundhedsministeren (Marek Krejci) gå af, og måske hele regeringen. OLaNO, statsminister Igor Matovic’ parti afviser både nyvalg og regeringsrokade. “For Folket” og især Richard Sulik, leder af det liberale parti SaS, forlanger regeringsrokade, sidstnævnte truer med at forlade regeringen.  Boris Kollars populistiske parti “Vi er en familie” kræver derimod ikke sundhedsministerens afgang her og nu. Det største oppositionsparti “Smer” ønskede en folkeafsteming om nyvalg til parlamentet. Det krav støttes af udbrydere og utilfredse i flere af de andre partier.

Torsdag eftermiddag rapporterer slovakiske medier om at regeringskrisen er løst og at koalitionssamarbejde fortsætter som hidtil. søren.riishøj/ota

Share This