Krimtatarernes medier på Krim lukker og slukker

Mustafa Jemilev her under interview for ATR i forbindelse med sin 70-års fødselsdag  Foto: Ota Tiefenböck

Mustafa Jemilev her under interview for ATR i forbindelse med sin 70-års fødselsdag Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Hovedparten af krimtatarernes medier på den russisk annekterede halvø Krim udkommer sidste gang i dag. De russiske myndigheder på Krim har ikke fornyet deres registrering og licens. Det skriver Amnesty International i en pressemeddelelse.

”Ved midnat lukker næsten alle tatariske medier, siger vicedirektør i Amnesty International, Denis Krivosjev.

Ifølge Amnesty International har flere tatariske aviser, websites, radiostationer og den krimtatariske tv-station ATR afleveret deres ansøgning om forlængelse af deres licens, men de russiske myndigheder har enten afvist ansøgningen eller ikke reageret på den. Det betyder, at den krimtatariske tv-station ATR, krimtatarernes nyhedsbureau QHA samt aviserne Avdet og magasinet Yildiz bliver lukket.

Hvis nogle af medierne fortsætter deres virke efter den 1. april kan de se frem til store bøder og konfiskering af udstyr.

Krimtatarerne udgør omkring 14 procent af befolkningen på Krim, som efter den russiske annektering af halvøen har fået svære levevilkår. Krimtatarernes leder Mustafa Jemilev og formand for det krimtatariske parlament Refat Tjubarov er begge blevet udvist fra halvøen og har fået indrejseforbud i fem år.

”Det er et åbent angreb mod det frie ord, et forsøg på at stoppe alle uafhængige journalister, samt et forsøg på at afskrække krimtatarerne, siger Denis Krivosjev. ota

Share This