Krimtatarerne kræver selvstyre

Ttar demo

Tatarerne demonstrer i Bachjisarai Foto:Kemal Seitveliyev

Ukraine: Krimtatarerne, som i dag afholdte flere mindehøjtideligheder og demonstrationer i anledning af 70 års dagen for deportationen til Centralasien, vedtog i dag en resolution om et krav om territorial selvstyre. Krimtatarerne opfordrer alle demokratiske kræfter, regeringer  og parlamenter til at støtte krimtatarernes krav, så krimtatarerne igen kan genoprette deres grundlæggende menneskerettigheder og leve frit i deres land.

Krimtatarerne afholdte i dag demonstrationer i flere byer på Krim,  hvor i alt 60.000 deltog. Demonstrationerne foregik uden større problemer, men under stærk bevogtning af russisk uropoliti, som ankom til krim fra Krasnodar i Rusland specielt til lejligheden.

Citat Mustafa

Mustafa Jemilev: Krimtatarerne er ikke kommunitet eller national mindretal på Krim – Vi er Krims oprindelige befolkning Foto: Leyla Muslimova

 

Krimtatarerne melder om enkelte episoder, især på særlige kontroller af krimtatarernes biler, men ikke om helt store problemer.

Krimtatarernes leder, Mustafa Jemilev, som oprindeligt havde planer om at rejse til Krim, gjorde det ikke på grund af risiko for uroligheder. ota

Share This