Krimtatarerne igangsætter blokade af Krim

Krimtatarernes flag

Krimtatarernes flag

Ukraine: Hundredevis af krimtatarer begyndte søndag blokade af den ukrainske halvø Krim, annekteret af Rusland sidste år, skriver russiske medier.Krimtatarernes blokade sker som protest mod den russiske annektering af halvøen og de ukrainske bussinesmænd og virksomheder som bryder blokaden af halvøen.

Krimtatarerne har opsat vejforhindringer og kontrollerer trafikken fra Ukraine til halvøen. De er i deres aktion støttet af medlemmer af den ultranationalistiske organisation Højre Sektor.

Ifølge formand for krimtatarernes forsamling Mejlis, Refat Tjubarov, er målet for blokaden ”at afslutte okkupation af Krim og genoprette Ukraines integritet”.

Blokaden forløber ifølge Refat Tjubarov foreløbigt succesfuldt.

”Der har været nogle levende diskussioner med chaufførerne, men ikke en eneste bil er kommet i gennem. Nogle chauffører undrer sig og ved ikke, hvad de skal gøre, nogle er allerede taget tilbage, siger Refat Tjubarov.

Det er tvivlsomt, hvorvidt krimtatarernes blokade bliver succesfuldt, da hovedparten af forsyninger til Krim kommer fra Rusland, via Kerch strædet. ota

Share This