Krim skaber problemer i Serbien

Beograd

Trg Republike i Beograd Foto: Ota Tiefenböck

Serbien/Ukraine: Urolighederne i Ukraine skaber problemer i Serbien, hvor landets politikere udskyder Serbiens officielle holdning til den russiske annektering af Krim, til Serbien har fået en ny regering.

Serbien er efter det netop afholdte parlamentsvalg, hvor landets Progressive Parti vandt et absolut flertal i det serbiske parlament, uden regering. Formand for partiet, og med alt sandsynlighed kommende premierminister, Alaksandar Vucic, understreger dog, at Serbiens politiske orientering mod EU, ikke vil smitte på landtes officielle holdning.

“Serbien er på vej mod EU. Det forpligter naturligvis, men vi vil ikke tage en fjendtlig stilling mod Rusland. Det er alt, hvad jeg kan sige på nuværende tidspunkt, siger Aleksandar Vucic til nyhedsmediet B92.

Han understreger, at Serbiens holdning til begivenhederne i Ukraine skal tages alvorligt og vil derfor ikke blive taget, før landets nye regering er på plads.

Serbien har tætte forbindelser til Rusland, som har ydet landet flere økonomiske lån og som hele tiden har støttet Serbien i Kosovo-konflikten. ota

Share This