“Krim er ikke nok, Ukraine er russisk”

Jemilev

Krimtatarernes åndelige leder, Mustafa Jemilev, betragter Krims parlaments folkeafstemning for ulovlig og opfordrer krimtatarerne til at boykotte den. Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Krims premierminister Vladimir Konstantinov ønsker, at hele Ukraine bliver en del af Rusland. Dat sagde han i dag, fredag, i Moskva, da han mødtes med formand for det russiske parlament Valentina Matvijenko. Han sagde blandt andet, at han håber, at Ukraine en dag får en leder, som vil forene Rusland og Ukraine, som ifølge ham ikke kan eksistere adskilt fra hinanden.
”Ukraine er en del af den store russiske verden, og så snart vi løser problemet med Krim, er vi forpligtet til ikke kun at beskytte russere i Ukraine, men hele den ukrainske befolkning for fascismen og Vestens indflydelse, siger Vladimir Konstantinov ifølge russiske medier.

Krims parlament har udskrevet en folkeafstemning, hvor befolkningen på Krim skal tage stilling til halvøens fremtid. Den nye ukrainske regering betegner Krim regerings initiativ for ulovlig. Samme gør krimtatarerne som udgør omkring 14 procent af befolkningen på Krim.

Rusland har allerede meddelt, at landet er parat til at optage Krim som Ruslands nye republik. ota

Share This