Krigsskib sættes ind under G20-topmødet i Hamburg

G20 møde i Sydkorea i 2010 Foto: Korea.net

Et krigsskib fra det tyske søværn vil være til stede under G20-topmødet i Hamburg i starten af juli. Det skal beskytte deltagerne mod terrorisme – først og fremmest fra den ekstreme venstrefløj, skriver det tyske ugemagasin ”Focus”

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Ifølge højtstående kilder er det planen at indsætte et krigsskib med specialenheder i civil til at bevogte fartøjet, som er udstyret med en fuldt bemandede akutmodtagelse og operationsstue. I værste fald vil skibet kunne forlade Hamburg i retning mod Nordsøen med sårede eller ofre.

Skibet ventes at ankomme til Hamburg som led i en planlagt reparation. Den officielle forklaring er, at skibet bliver liggende i Hamburg indtil videre, da de nødvendige reservedele ikke kan skaffes.

Den usædvanlige forholdsregel er følgen af et nyt og skærpet trusselsbillede, hvor politi og efterretningsvæsen også frygter målrettede angreb på politifolk i kølvandet på de seneste voldsomme opgør mellem politi og venstreradikale i Berlin.

Så sent som fredag aften blev to personer fra BZ-miljøet i Rigaer Strasse i Berlin anholdt under en razzia i Hamburg. I bilen havde de en liste med nummerplader på samtlige civile politibiler i Hamburg. De to tidligere straffede personer blev løsladt trods protester fra politiets side, men har dog fået forbud mod at opholde sig i Hamburg under G20-topmødet.

Share This