Kosovo vinder første OL medalje nogensinde

Foto: Cemoshkupi/Wiki Commons

Foto: Cemoshkupi/Wiki Commons

Majlinda Kelmendi vandt søndag Kosovos første olympiske medalje nogensinde, da hun besejrede italienske Odette Giuffrida i kvindernes 52 kgs judo finale.

Af Toke Møller Theilade

25-årige Majlinda Kelmendi har længe været en af judo sportens største stjerner, hvilket bevises af, at hun blandt andet er dobbelt verdensmester og europamester i sin vægtklasse, og nu har hun for alvor skrevet sig ind i historiebøgerne med en OL guldmedalje.

Medaljen er Kosovos første nogensinde, og hovedpersonen var naturligvis glad efter finalen:

”For at være ærlig, så kom jeg for guldmedaljen, men det er så vildt. Jeg er så glad på mine egne vegne, på min træners vegne og for hele mit land. Det er første gang Kosovo deltager ved OL, og for første gang, så synes jeg, at guld er kæmpe.”

Det er første gang, at Kosovo er med til OL som uafhængig stat, og det var netop Kelmendi, der var fanebærer ved fredagens åbningsceremoni. Atleter fra Kosovo har tidligere stillet op for andre lande, som for eksempel Albanien, som Kelmendi også repræsenterede ved OL i London for fire år siden, hvorfor hun naturligvis var stolt over at give noget tilbage til sit land.

”Jeg beviste for dem [indbyggerne i Kosovo red.] at selv efter krigen, selv efter vi overlevede en krig, så kan de få hvad de vil have. Hvis de vil blive olympiske mestre, så kan de blive det, selv hvis de kommer fra et lille og fattigt land.”

 

Share This