Korruptionskandale ryster Rumænien

 

Basescu 2013 holder tale ved PDL partikongres  Foto: Dreamstime

Basescu 2013 holder tale ved PDL partikongres Foto: Dreamstime

Rumænien: En bestikkelsessag i den rumænske præsident Traian Basescus familie truer præsidenten og den politiske stabilitet i Rumænien. Sagen handler om Basescus bror Mircea Basescu, som er blevet fængslet, anklaget for at have modtaget 250.000 euro i bestikkelse for at gøre sin indflydelse gældende, for at mafiaboss Sandu Anghel fik en mildere straf ved en retssag. Det var mafiabossens søn, Florin Anghel, som bestikkede præsidentens bror og senere offentliggjorde optagelsen af en samtale mellem de to. Han påstår ligeledes, at præsidenten Basescu havde kendskab til sin brors forretning.

Præsident Basescu nægter et hvert kendskab til sagen. Rumæniens premierminister, Victor Ponta opfordrer alligevel præsidenten til at træde af. Han mener, det er præsidentens pligt at udviske en hver tvivl, samt at leve op til sine idéer om bekæmpelsen af korruption.

Det var nemlig en af Basescus mærkesager under valgkampen i 2004. Det nægter Basescu, som er ved at afslutte sin anden periode som Rumæniens præsident. Der er præsidentvalg I Rumænien til efteråret, og en af favoritterne til posten er netop landets nuværende premierminister Victor Ponta. ota

Share This