Kontroversielt straffespark i kampen mellem Slavia Prag og Midtjylland skaber diplomatisk ballade

Slavia Prag i sine karakteristiske rød-hvide trøjer Foto: Кирилл Венедиктов

Tjekkiet/Slovenien: Et straffespark mod Slavia Prag i kampen mod Midtjylland i Herning onsdag skaber nu dårlig stemning mellem Slovenien og Tjekkiet. Den slovenske dommer i kampen, D. Skomina lod nemlig straffesparken gentaget, efter tjekkernes målmand reddede den første straffespark.

Begrundelsen til at dommeren efter knap et minut efter det første straffespark afbrød kampen og beordrede et nyt straffespark var at den tjekkiske målmand angiveligt ikke forblev på mållinien.

Det lykkedes FC Midtjylland at score ved andet forsøg. Det var 8 min før slutningen af kampen og resulterede i Slavia Prags kollaps, til trods for at tjekkerne havde kampen under kontrol.

De tjekkiske spillere samt deres træner betegnede umiddelbart efter kampen, dommerens beslutning som et svineri og udtalte sig kritisk til tjekkiske medier om dommerens rolle i kampen.

“Det var et svineri af værste kaliber, siger Slavia målmand Ondrej Kolar.

Samme gjorde den tjekkiske europolitiker Alexander Vondra for det liberalt borgerlige parti ODS, som umiddelbart efter kampen skrev på Twitter:

“Jeg føler med Slavia. De blev slagtet af en slovensk dommer. Jeg har altid sagt at slovenere kan være nogle opportunistiske svin. I dag blev jeg bekræftet i det.”

https://twitter.com/AlexandrVondra/status/1311419585464205313

Hans udtalelse er blevet bemærket af slovenske europolitikere som protesterer imod Vondras udtalelse og har sendt ham et protestbrev, hvor de forlanger en undskyldning. ota

Share This