Kinesisk virusflag i JP udstiller avisens mangel på etik og moral

Af Ota Tiefenböck

Debat: Kina skal ikke bestemme, hvad der er rigtigt og hvad er forkert. Hvad man må sige og hvad man ikke må sige, og Danmark skal ikke undskylde over for Kina.

Når det er sagt, så ville det være dejligt, hvis redaktørerne på Jyllands Posten var i besiddelse af en etisk og humanistisk tankegang og havde en fornemmelse af, hvad der er forsvarligt og ikke mindst værdigt at gøre nar af.

Det er ganske overraskende og rystende at høre den ene redaktør og “ekspert” efter den anden at fortælle, at Kina ikke skal begrænse vores ytringsfrihed i Danmark.

“Vi vil friheden. De vil undertrykkelsen. Den kamp skal vi kæmpe hver dag. Modstanderne af frihed, demokrati og menneskerettigheder skal bekæmpes, skriver blandt andre den kendte debattør og vragede politiker David Trads på Facebook.

Er det mon, hvad en dumsmart tegning i JP handler om? Nej, det er det ikke. Kina skal ikke begrænse vores frihed, men hvor meget frihed er der i at grine af andres ulykke og hvor værdigt og civiliseret er det?

Mon ikke, David Trads og andre har misforstået noget. Frihed handler nemlig også om at respektere andre. At glemme sit eget ego og ikke mindst iscenesættelsen af sig selv som den store demokratiforkæmper.

Share This