Kinesisk stjernekunstner anklager tjekkerne for at være pinlige

National galleri i Prag, afdeling for moderne kunst Foto: Ota Tiefenböck

National galleri i Prag, afdeling for moderne kunst Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: I den tjekkiske hovedstad Prag åbner i dag en udstilling af den kinesiske kunstner og politiske aktivist Ai Weiwei, hvis hovedværk er en kæmpemæssig gummibåd med 236 flygtninge. Ai Weiwei har i forbindelse med udstillingen givet et interview til den tjekkiske nyhedsserver Aktualne ( se interviewet, som er på engelsk og som begynder ved 0:30), hvor han anklager Tjekkiet for at forholde sig “pinligt” i flygtningekrisen.

“Tjekkerne har tacklet flygtningekrisen og de problemer, flygtninge bliver udsat for, pinligt, selvom de tidligere historien selv har måttet flygte fra deres hjem, siger Ai Weiwei.

Han tilføjer i interviewet, at han selv har oplevet rollen som flygtning, og det har derfor givet ham mulighed for at forstå problematikken.

Ai Weiweis udstilling foregår samtidig med en udstilling af den tjekkisk-fødte kunstner Magdalena Jetelova og en udstilling af streetart. Den tjekkiske kunstanmelder Marek Gregor betegner i magasinet Rexlex Jetelovas hovedværk “Tidens berøring” som langt mere kompakt og mere komplekst end Ai WeiWeis hovedværk. Det er anden gang i løbet af de seneste år, at Ai Weiwei udstiller i Prag. ota

 

Share This