Kendt fransk forfatter støtter Polen og Ungarn

Eric Zemmour-Foto-Dinkley

Af Michael Skovgaard

Polen/Ungarn: Kravet om retsstatsprincipper er et påskud til at påtvinge Ungarn og Polen immigration, abort og LGBT-propaganda – det sagde den franske forfatter og kommentator Éric Zemmour i et interview hos den franske tv-station CNews.

Her sagde han blandt andet, at den nuværende strid mellem Ungarn og Polen og de øvrige EU-lande ikke handler om retsstatsprincipper. Kampagnen handler udelukkende om at påtvinge de to lande multikulturelle og feministiske normer og fremme LGBT-propaganda mod deres vilje.

Zemmour sagde endvidere, at man ikke respekterer de beslutniniger, som de to lande har taget på demokratisk vis. Det gælder blandt andet abortloven i Polen, som er vedtaget af et flertal i parlamentet. 

Zemmour er en kontroversiel person på den franske højrefløj, og hans faste tv-programmer har rekordhøje seertal. Det forlyder, at den franske regering er bekymret over mandens popularitet, som kan blive en trussel mod Macron frem mod valget i 2022 og gavne Marine Le Pen. De seneste meningsmålinger tyder på dødt løb mellem de to kandidater.

Tidligere har Zemmour været i fokus for at udtale, at migranter er tyve, mordere og voldtægtsforbrydere. Det kostede ham en bøde på 10.000 euro for at opildne til racistisk betonet had.

Share This