Kaczynski i problemer, afholdelse af præsidentvalg afvist af parlamentet, minister går af

Lov og Retfærdighedspartis formand Jaroslaw Kaczynski Foto: Silar

Polen: Det polske parlament har i dag stemt om at afholde præsidentvalget den 10. maj, ved hjælp af brevafstemning. Polens regerende parti Lov og Retfærdighed (PiS) har flertal i parlamentet, det forventedes derfor, at forslaget blev vedtaget. Men nej. Tre PiS medlemmer valgte at stemme imod, mens vicepremierminister Jaroslaw Gowin afholdt sig fra at stemme.

Det betyder 228 stemmer både for og imod, mens tre har afholdt sig fra at stemme. Det er første gang, at PiS ikke får gennemført en afstemning i parlamentet.

Umiddelbart efter meddelte desuden vicepremierminister og formand for partiet Porozumienie, Jaroslaw Gowin, at han går af som minister. Jaroslaw Gowin vælger ifølge egne ord at gå af på grund af uoverensstemmelser omkring præsidentvalget. Om det skal afholdes eller ej. Han har tidligere foreslået at forlænge den nuværende præsidents embedesperiode med to år, så landets regering kan koncentrere sig om coronakrisen. Hans forslag blev dog afvist af PiS. Jaroslaw Gowin meddelte samtidig med sin resignation, at hans parti fortsætter med at være en del af den regerende koalition i Polen. ota

Share This