Julia Timosjenko appellerer til ukrainerne

IMG_1725

Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Den tidligere ukrainske premierminister Julia Timosjenko har efter gårsdagens uroligheder og vold i den ukrainske hovedstad Kijev, udsendt en meddelelse til ukrainerne. Her opforder den ukrainske regering til at træde tilbage, og ukrainerne til at tage sagen i egne hænder. Hun siger blandt andet:

“Jeg appelerer til den herskende mafia, der har grebet Ukraine ved magt og kastet det i deres kriminelle virkelighed.  Kan I høre mig? I har ikke ret til at kalde folk, der var ude på Hrusjevskogo boulevard den 19. januar for forbrydere. I, mafiaen som har magten, har fået folket ud til kanten, ved at snuppe deres billet til Europa. Nu kalder I dem for provokatører. Modige ukrainske sønner og døtre, jeg appelerer til jer. Forsvar Ukraine, vær ikke bange for noget. Det er kun jer, der kan hjælpe Ukraine. Der er ingen anden vej til at overvinde mafiaen. Bekæmp dem. Det er jer, der er helte, der sætter livet på spil for Ukraine.”

Julia Timosjenko afsoner i øjeblikket syv års fængselstraf for et påstået magtmisbrug. EU betegner dommen for politisk motiveret og har tidligere appeleret til den ukrainske præsident Viktor Janukovitj om at løslade hende. ota

Share This