Journalister forlader Tysklands største avis på grund af ukritisk tilgang til LGBTQ+ bevægelsen

Foto: Hendrike

Tyskland: Ralf Schuler, leder af redaktionen på avisen Bild, forlader den tyske avis Bild i protest mod den redaktionelle ledelse. I en e-mail til Bild-chefredaktør Johannes Boie og udgiver Alex Springers direktør Mathias Döpfner, som Bild hører under, kritiserer Schuler virksomhedens ukritiske tilgang til LGBTQ+-bevægelsen og ledelsens beslutning om at tage parti for queer-aktivister, skriver Cicero.


“(Udgiverselskabet) Axel Springer gør sig selv til fanebærer af en bevægelse, der stræber efter et socialt system med særlige sprog- og staveregler og mener, at den er berettiget til at diktere en politisk kanon til samfundet, for eksempel hvad angår kønsskifte eller kønskvotering.”

Ligeledes redaktør Judith Sevinç Basad har forladt Bilds rækker på grund af “woke” politik. “Jeg føler, at jeg ikke længere kan rapportere om den fare, denne sociale bevægelse udgør. Og jeg føler, at udgiverselskabet ikke længere støtter mig i denne sag. Som journalist har intet chokeret mig mere end aktivismen hos et lille mindretal, der officielt hævder at være forskelligartet, men i sin kerne har en radikal ideologi,” sagde Basad til tyske medier. ota

Share This