Jatsenjuk til separatisterne: Nedlæg jeres våben

Jatsenjuk

Premierminister Arsenij Jatsenjuk Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Den ukrainske premierminister Arsenij Jatsenjuk opfordrer nu de prorussiske separatister i det østlige Ukraine til at nedlægge deres våben og frigive ulovligt besatte bygninger. Han lover ifølge aftalen indgået i Genéve amnesti til alle, der ikke har begået alvorlige forbrydelser.

“Jeg henvender mig til ekstremister og terrorister som illegalt har besat en række offentlige bygninger. Rusland blev tvunget til at fordømme ekstremisme og være med til aftalen om, at banderne i Østukraine straks skal afvæbnes. Kom ud, jeres tid er slut, siger Arsenij Jatsenjuk ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian og tilføjer:

“Vi har forpligtet os til at give amnesti til fredelige demonstranter, som nedlægger deres våben og kommer ud af de besatte bygninger. Sådanne personer vil ikke blive retsforfulgt, undtagen dem, der er skyldige i alvorlige forbrydelser, især mord.” siger han ifølge Unian.

Arsenij Jatsenjuk nævner ligeledes, at det vil blive OSCE, som skal bistå, at aftalerne i Genéve vil blive efterkommet. Han nævner i midlertid ikke noget, om de bevæbnede demonstranter, som fortsat holder til på Uafhængighedspladsen i Kijev og som er en del af dagens aftalen fra Genéve. ota

Share This