Jaresko klar til premierministerposten i Ukraine, men kun i en teknokrat regering

Natalie Jaresko Foto: US Embassy

Natalie Jaresko Foto: US Embassy

Ukraine: Ukraines finansminister, den amerikanskfødte Natalja Jaresko, vil gerne forme en ny ukrainsk regering, men kun hvis regeringen bliver teknokratisk, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

”Tiden er kommet til at depolitisere de økonomiske processer og koncentrere og forene de bedste talenter og styrker, som kan møde disse udfordringer. For at vi kan gøre det, burde den ukrainske regering fokusere på nøglesagerne – at genskabe befolkningens tillid og og skabe vækst af den ukrainske økonomi, siger Natalja Jaresko.

Natalja Jaresko mener, at Ukraine har brug for en regering som ikke har forbindelser til nogen partier, bestående af personer uden politisk fortid og uden ambitioner om at få en politiske fremtid, som vil være i stand til at føre Ukraine ud af den krise, landet befinder sig i i øjebliket.

Mandag meddelte formand for partiet Blok Petro Porosjenko, Jurij Lutsenko, at den koalition, som skal udgøre Ukraines nye regering, er ved at være på plads, Ukraines nye regering kan ifølge ham være klar torsdag. Ifølge ukrainske medier bliver det dog en koalitionsregering, formentlig ledet af parlamentets nuværende formand Volodymyr Grojsman. ota

Share This