Italien orker ikke flere illegale migranter

Migranter fra Libyen ankommer til den italianske ø Lampedusa Foto: Sara Prestianni

Migrantkrisen: Italien vil ikke have flere illegale migranter, advarede Italiens udenrigsminister Luigi di Maio den tunesiske præsident Kais Said mandag, skriver Le Figaro.

Italien har i løbet af de sidste 12 måneder registreret en stigning i antallet af migranter på 150 procent, og den italienske regering, som hidtil har været venligt stemt over for migration har fået nok. En stor del af de senest ankomne er fra Tunesien, som ikke kan betegnes som et usikkert land. Det fik også den italienske indenrigsminister Luciana Lamorgese til at tage til Tunesien, hvor hun forsøgte at forhandle sig til en aftale med Tunesien.

Sicilien meddelte mandag, at øen ikke længere vil tage imod migranter. Det begrundes af øens regionsleder Sebastiano Musumeci med, at Sicilien ikke længere er i stand til at overholde alle regler vedtaget af den italienske regering i forbindelse med coronakrisen, da en del af de ankomne er corona smittede.

“Europa gør, som om ingenting er sket, og den italienske regering har besluttet, stik imod vores ønsker, ikke at lukke italienske havne, som regeringen gjorde sidste år, siger Mesumeci.

“Måske vil de gør sicilianere, verdens mest gæstfrie folk, til racister, siger Mesumeci. 

Imens har det tyske NGO skib Sea Watch4 genoptaget sine aktiviteter i Middelhavet. Ifølge skibets kaptajn vil skibet patruljere 30 mil fra Libyens kyst og før eller senere vil have behov for at bringe reddede migranter i en italiensk havn. ota

Share This