Islamkritik censurerer Houellebecq væk i Kroatien

Michel Houellebecq  Foto: Евгения Давыдова

Michel Houellebecq Foto: Евгения Давыдова

 Kroatien: Den franske forfatter Michel Houellebecq er taget af programmet i den kroatiske by Dubrovniks festival, Dubrovnik Summer Games. Det skriver Balkan Insight.Der skulle have været opført et skuespil baseret på romanen ”Elementære partikler” af Houellebecq, men skuespillet er taget af programmet på grund af Houellebecq seneste kontroversielle roman ”Submission” som handler om Frankrig unde kommende islamisk styre.

Aflysningen af Houellebecq sker på anbefaling af det kroatiske indenrigsministerium, som betegner en opførsel af Houellebecq som en sikkerhedsrisiko.

Den frihed som mennesker har, må have begrænsninger som ikke at krænke andres følelser. Der eksisterer en grænse, og ifølge vores mening, er går grænsen der, hvor folk af islamisk tro, kan føle sig krænket, siger Nikola Dobrovic, fra Dubrovniks regionalkontor.

Festivalens direktør Ivana Medo Bogdanovic er ikke enig. Hun afviser, at der er noget kontroversielt ved det skuespil, der ifølge planerne skulle have været opført ved festivallen i flere omgange .

”Det er selve forfatteren der er kontroversiel, han bliver opfattet som at have dårligt forhold til muslimer og til muslimernes religion, siger hun. ota

Share This