Internationalt team af journalister overtager arbejdet efter myrdet slovakisk journalist

Alt tyder på, at den myrdede slovakiske Ján Kuciak arbejdede på at afsløre forbindelser mellem italiensk mafia og det politiske liv i Slovakiet Grafik: DennikN

Slovakiet: Et internationalt team af undersøgende journalister skal afslutte den journalistiske undersøgelse, der i sidste uge kostede den slovakiske journalist Ján Kuciak og hans kæreste livet. Det meddeler det slovakiske nyhedsmedie Aktuality, hvor Jan Kuciak arbejdede til Tjekkiets Radio.

Ján Kuciak arbejdede på en undersøgelse af den italienske mafia Ndranghetas aktiviteter i Slovakiet. Aktuality.sk, som p.t. er under bevogtning af det slovakiske politi, har besluttet at danne et team af internationale undersøgende journalister, som i samarbejde med mediets egne journalister skal fortsætte Ján Kuciaks arbejde.

Det særlige journalistteam vil ifølge Aktualitys chefredaktør Peter Bardy bestå af journalister fra den tyske avis Die Welt, schweiziske Blic og den polske portal Onet.pl samt to italienske og enkelte tjekkiske journalister.

Mordet på Ján Kuciak har chokeret slovakkerne og har udløst en regeringskrise i Slovakiet. ota

Share This