Vestukrainske intellektuelle appellerer til landets regering

Lviv1

Den ukrainske national digter Taras Sjevtjenkos monument i den vestukrainske by Lviv. Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Intellektuelle fra den vestukrainske by Lviv opfordrer landets parlament til at føre afbalanceret kulturel og sproglig politik. I en erklæring underskrevet af flere betydningsfulde intellektuelle hedder det blandt andet.

“Vi opfordrer landets parlament, de kommende ministre og Ukraines præsident til at respektere de kulturelle og sproglige behov af ukrainske borgere i øst og syd. Vi er nødt til at demonstrere, at vi er på vej til et nyt Ukraine, som ikke opdeler sine borgere i forskellige kasser, et Ukraine, hvor der er plads til alle. Vi har en chance for at opbygge et nyt og retfærdigt land, som bevarer sin territorial integritet. Vi skal ikke diktere nogen, hvordan de skal leve deres liv. På Uafhængighedspladsen stod  ukrainere, russere, polakker, hviderussere, armener, jøder, georgier, tatarer og mange andre side om side, forbundet af deres kærlighed til Ukraine og hadet mod tyrani.

Tusinder af indbyggere i øst og syd og forstår ikke, hvad der sker, fordi de kun hører Moskvas propaganda. Politisk hazard må ikke tage overhånd og ødelægge vores land, ” hedder det blandt andet i erklæringen underskrevet af blandt andre af filosof Taras Woznyak og forfatter Roman Ivanycuk. ota

Share This