Ingen regnbuefarver i München, hele Tyskland vil blive belyst istedet

Tyskland: Fodboldstadioner over hele Tyskland vil demonstrativt “klæde sig” i regnbuefarver onsdag aften. På det tidspunkt spiller det tyske landshold med Ungarn, hvis regering for nylig vedtog en lov, der forbyder oplysning eller reklamer som promoverer homoseksualitet eller LGBT+ rettet mod unge under 18 år, skriver tyske medier.

Kampen finder sted i München, hvis borgmester forsøgte at få tilladelse til at stadion i München under kampen blev belyst i regnbuefarver. UEFA gav München ikke lov til at gøre det, da organisationen finder initiativet politisk.

München Allianz Arena vil derfor ikke lyse i regnbuefarver under kampen mellem Tyskland og Ungarn. Det vil andre tyske stadioner gøre så i stedet. Tyske stadioner over hele landet har varslet at de under kampen i München onsdag bliver belyst i regnbuefarver. Borgmesteren i München, Dieter Reiter, siger, at han under kampen istedet vil hænge et regnbueflag på rådhuset samt belyse en vindmølle, som ligger tæt på stadionet i samme farver. 

“Vi i München vil bestemt ikke afskrækkes fra at sende et klart signal til Ungarn og hele verden,” siger Reiter, som kalder UEFA-beslutningen for “skammelig.” ota

Share This