Ingen gennembrud ved Rusland – USA forhandling

Sergej Rjabkov Foto: Balk/ MSC

Rusland/USA: USA vil ikke tillade, at NATOs åbne politik bliver droppet, fordi Rusland vil have en garanti for, at Ukraine ikke vil tilslutte sig NATO. Ifølge flere internationale agenturer har amerikansk side indikeret, at internationale grænser ikke kan ændres med magt, og Moskva burde deeskalere situationen på grænsen til Ukraine ved at trække sine tropper tilbage eller ved at forklare, hvorfor de er i området nu. Sådan siger amerikanske diplomater efter gårsdagens møde med Rusland angående situationen i Ukraine og det russiske krav om, at NATO ikke skal udvide mod øst.

Ruslands viceudenrigsminister Sergej Rjabkov har afvist, at Moskva har til hensigt at angribe Ukraine. Han vil dog ikke afvige fra Ruslands krav til sikkerhedsgarantier. Ifølge ham kan der findes en balance mellem Den Russiske Føderations og Alliancens interesser.

“Der er tre områder i vores række af prioriteter. Krav, som vi ikke kan fravige. Jeg er overbevist om, at der kan findes en generel balance, der passer til alle, en interessebalance mellem Rusland på den ene side og NATO på den anden side,« siger Ryabkov ifølge TASS.

Rjabkov sagde ifølge RIA Novosti, at forhandlingerne var professionelle, men der var behov for et gennembrud og et kompromis. Ifølge ham vil Rusland aftale med USA om forhandlingerne skal fortsætte efter NATO-Rusland-rådets møde i Bruxelles onsdag og forhandlingerne i regi af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), som finder sted i Bruxelles. ota

Share This