Indsats mod vietnamesiske menneskesmuglere i Berlin og Bratislava

Et bybillede fra Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Af Michael Skovgaard

Tyskland/Slovakiet: Efter et tip fra Europol gennemsøgte 700 politifolk i Berlin adskillige adresser i jagten på menneskesmuglere. En af de sigtede er vietnamesisk statsborger – det skriver AFP.

Det tyske politi foretog mandag razzia‘er i flere tyske byer for at pågribe formodede menneskesmuglere. Ifølge en talsmand blev 33 adresser undersøgt. 700 politifolk var i aktion, og indsatsen var koncentreret i hovedstaden, hvor 21 adresser blev undersøgt. En af to hovedmistænke blev anholdt, og det drejer sig om en vietnamesisk statsborger.

I den slovakiske hovedstad Bratislava blev endnu en person anholdt, og politiet fandt store summer i kontanter i lejligheden. To vietnamesiske kvinder bliver nu sigtet for ulovlig menneskesmugling. De skulle således have smuglet vietnamesiske kvinder ind i Tyskland fra Slovakiet. Og de har taget sig godt betalt. Hver af de indsmuglede kvinder er blevet afkrævet 13.000 til 21.000 euro (100.000-150.000 kroner).

Efter indsmuglingen er de pågældende kvinder blevet tvunget til at arbejde gælden af i neglestudier, massagecentre eller via regulær prostitution, hvis de ikke har været i stand til at betale på anden vis. 

Ifølge en talsmand gik det tyske politi i aktion efter et tip fra de slovakiske myndigheder, som havde informeret Europol.

Den vietnamesiske mafia er yderst aktiv i netop Tjekkiet og Slovakiet, hvor det ikke kun handler om menneskesmugling. Politiet har flere gange knaldet regulære fabrikker, hvor vietnamesere havde fabrikeret methamfetamin, som var beregnet til indsmugling i Tyskland. Men der er også god afsætning i Tjekkiet. Ifølge spildevandsundersøgelser er Brno og Prag Europas hovedstæder mht. forbrug af methamfetamin og ecstacy.

Share This