IMF advarer om en hård vinter, ikke denne vinter, men i 2023 – høje energipriser vil fortsætte

IMF hovedkvarter i Washington D.C. Foto: Wikimedia Commons

EU: Politikere og økonomer er overbeviste om, at denne vinter bliver svær. Vicedirektør i Den Internationale Valutafond (IMF) og økonom Gita Gopinath hævder dog, at denne vinter ikke bliver den værste, skriver Der Spiegel.

“Denne vinter bliver svær, men vinteren 2023 kan blive endnu værre,” sagde Gita Gopinath til det økonomiske dagblad Handelsblatt. “Energikrisen forsvinder ikke lige med det samme, energipriserne vil forblive høje i lang tid,” siger hun.

Gopinath roser i Der Spiegel den tyske finansminister Christian Lindners (FDP) tilgang. Han vil afslutte den nuværende finanspolitik og genoprette gældsbremsen. ”Jeg synes, finansministerens tilgang er korrekt. Alt skal gøres for at reducere inflationen,” bemærkede økonomen.

Tyskland er ifølge Gopinath voldsomt påvirket af den nuværende svage globale vækst, da Tysklands industrisektor, som er større end andre lande. Derudover har industrien allerede de seneste år hårdt ramt af problemer i forsyningskæder under corona-pandemien og nu af de stigende energipriser. ota

Share This