Hviderussisk sang udelukket fra Grand Prix, den er Lukasjenko propaganda

Galasy ZMesta Foto: Youtube

Hviderusland: Hviderusland har sendt bandet Galasy Z Mesta (Stemmer fra byen) til den europæiske Grand Prix, men ifølge arrangørerne er bandet imidlertid propaganda for den kontroversielle præsident Lukasjenko. Hvis guppen ikke ændrer sangens tekst, vil den ikke få lov til at deltage i konkurrencen.

Galasy Z Mesta ønsker at deltage med sangen Ja Nautju Tebja, som jurymedlemmerne og European Broadcasting Council (EBU) betegner som propaganda af Lukasjenko.

I sangen synger bandet det vil lære lytterne at stå fast i starten eller sluge madding på en fiskekrog. Galasy Z Mesta er kendt for at gøre grin med demonstrationer mod præsident Alexander Lukasjenko.

“Vi kom til den konklusion, at sangen ikke er i overensstemmelse med den apolitiske ånd i hele konkurrencen,” sagde Det Europæiske Radioråd i en pressemeddelelse og tilføjede, at inkludering af sangen ville bringe omdømmet til hele konkurrencen i fare.

Bandet har også andre kontroversielle tekster. I en sang gør de til grin Lukasjenkos modstander Tsikhanovskaja. I en anden sang gør de nar af Maryja Kalesnikavova, en af ​​de ledende figurer i den hviderussiske opposition, som nu er i fængsel. Galas Z Mesta er derudover en flittig kritiker af vegetarer eller homoseksuelle. ota

Share This