Hollandsk parlament forlanger undersøgelse af Ukraines rolle i nedskydning af MH-17

Hollandske og australske eksperter undersøger resterne af det malaysiske fly, som forulykkede i Østukraine den 17. juli Foto: Ministerie van Defensie

Ukraine/Holland: Hollandske parlamentsmedlemmer forlanger en undersøgelse af Ukraines rolle i nedskydningen af flyet MH-17 på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur den 17. juli 2014, skriver Hollands parlament på sit website.

Forslaget fremført i parlamentet har fået støtte af både fire partier fra landets regerende koalition og fire oppositionspartier.

Ifølge parlamentsmedlemmerne er det nødvendigt at undersøge Ukraine rolle omkring lukningen af luftrummet over Østukraine, hvor flyet blev skudt ned. Hollands udenrigsminister Stef Blok understreger dog, at undersøgelsen af de faktiske forhold bliver svær, da den vil kræve både Ukraine og Ruslands medvirken.

En international undersøgelsesgruppe (JIT) har fastslået, at MH-17 blev skudt ned fra separatisternes område ved hjælp af en BUK missil fra Rusland. Malaysias premierminister har dog udtrykt tvivl omkring undersøgelsens resultat og har antydet, at MH-17 er blevet skudt ned fra ukrainske områder.

Undersøgelsen har ikke beskæftiget sig med problematikken omkring åbningen af luftrummet over konfliktområdet i Østukraine, som nu ønskes undersøgt af Holland. ota

Share This