Hizbollah forbudt i Tyskland

Illustrationsfoto: Wikimedia

Af Lasse Sørensen

Tyskland: Indenrigsminister Horst Seehofer indførte torsdag morgen et totalforbud mod den shia-islamistiske organisation Hizbollah. Torsdag morgen blev deres moskeer og mødesteder ransaget. Ransagningerne har fundet sted i Berlin, Dortmund, Bremen og Munster.

Israel og USA har længe presset på for at få Tyskland til at tage dette skridt og umiddelbart efter forbuddet trådte i kraft, tweetede Israels ambassadør til Tyskland, Jeremy Issacharoff, følgende besked “Vi glæder os over Tysklands ekstremt vigtige og fornuftige skridt i bekæmpelsen af ​​international terror”.

Fra amerikansk side kommer der også roser. USAs ambassadør til Tyskland, Richard Grenell, er meget tilfreds med tiltaget og håber resten af EU følger trop. 


Organisationen, som primært udøver sit virke fra Libanon, er med dette tiltag nu klassificeret som en terrorbevægelse, der med vold og terror har angrebet Israel. Organisationen anderkender iøvrigt ikke staten Israels eksistens.

Organisationens virke i Tyskland har overvejende været at indsamle penge gennem donationer i shiitiske moskeer, og dernæst som et refugium for internationalt eftersøgte medlemmer. 

Hizbollah blev grundlagt i 1982 som blev kendt op gennem 80`erne for kidnapninger af vestlige diplomater og journalister. Kun en enkelt gang forsøgte den islamistiske gruppe sig med at kidnappe diplomater fra østblokken.

Share This