Helsinki-komité anklager Ungarn for ulovligt at sende migranter tilbage til Serbien

Grænsen mellem Serbien og Ungarn og en illegal lejr på den serbiske side af grænsen i Horgos Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: Ungarn fortsætter sin ulovlige praksis og tvinger migranter til at vende tilbage til Serbien uden at give dem mulighed for at søge asyl i landet. Denne praksis blev ikke ændret, selv efter EU-Domstolens dom, der fastslog, at Ungarns fremgangsmåde er i strid med EU-loven. Det siger repræsentant for den ungarske Helsinki-komité András Léderer til DPA. Ifølge ham har Ungarn siden dommens afsigelse tvunget 3.000 migranter til at vende tilbage til Serbien.


”Det er et faktum, og at det hele kan fortsætte også efter dommen, er helt uhørt,” siger Lederer. Ifølge ham er der ingen tvivl om, at Ungarn ikke overholder EU-lovgivningen.

“Ungarn har en specifik retsorden, der blandt andet inkluderer strenge grænsebeskyttelsesforanstaltninger,” siger en talskvinde for den ungarske regering på en anmodning om kommentar fra EU Observer. Hun understreger dog, at hendes kommentar ikke er en reaktion på den specifikke beskyldning fra Helsinki-komitéen om, at myndighederne bevidst ignorerer EU-domstolens dom. ota

Share This