Godkend ikke Sputnik V, opfordrer EMA

Illustrationsfoto: Sputnik

EU: Søndag opfordrede Christa Wirthumer-Hoche, formand for bestyrelsen for Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), EU-landene til ikke at godkende den russiske Sputnik V-vaccine i deres lande, før EMA selv har vurderet vaccinens sikkerhed og effektivitet.

“Vi har brug for dokumenter, som vi kan vurdere. I øjeblikket har vi ikke tilstrækkeligt med dataom vaccinerede mennesker. Vi ved intet om det. Derfor vil jeg på det kraftigste anbefale ikke at godkende Sputnik V i en nødsituationen, “siger Wirthumer-Hoche i et østrigsk tv-ORF og tilføjer:

“Vi kan have Sputnik V på det europæiske marked i fremtiden, når vi har undersøgt alle relevante data. EMA har allerede startet en løbende evaluering,” tilføjede hun. Ifølge Wirthumer-Hoche er EMA begyndt på evalueringsprocessen i sidste uge. Hun advarer dog, at en godkendelse kan tage flere måneder.

“Vi får data fra russiske producenter, og vil selvfølgelig evaluere dem i henhold til europæiske standarder for kvalitet, sikkerhed og effektivitet. Når alt er undersøgt, vil vaccinen også blive tilladt i EU,” siger Wirthumer-Hoche. ota

Share This