Georgierne i gang med at afgøre landets fremtid

Georgisk parlament i Tbilisi Foto: Ota Tiefenböck

Georgien: I dag beslutter vælgerne i Georgien en ny sammensætning af det georgiske parlamentet. Valgkampen blev ledsaget af en usædvanlig modstand mod det regerende parti Den Georgiske Drøm af milliardæren Bidzina Ivanisjvili. Meningsmålingerne før valget viser dog at partiet er valgets favorit.

Det Georgiske Drøm fører i meningsmålingerne, men Ivanisjvili kan ikke være sikker på at få mere end 40 procent af de stemmer, der er nødvendige for at skabe en regering uden at gå i koalition med andre partier.

Mere end 30 oppositionspartier, ledet af Den Forenede Bevægelse af tidligere georgiske præsident Mikhail Saakasjvili, der ifølge meningsmålingerne ved valget kommer på andenpladsen, har lovet ikke at gå i en fælles regering med Den Georgiske Drøm. I alt 66 partier stiller op til 150 pladser i parlamentet.

Afstemningsstederne i Georgien åbnede i morges, og de første foreløbige resultater forventes kort efter lukning af valgstederne klokken otte lokal tid, dvs kl 17. En række internationale observatører fører tilsyn med valget. ota

Share This