Gazprom kan lukke for gasen til Ukraine

Illustrationsbillede: Glen Dillon

Illustrationsbillede: Glen Dillon

Ukraine: Gazprom kan stoppe gasleverancer til Ukraine i løbet af de kommende to dage, hvis landet ikke forudbetaler for gas, sådan som aftalen mellem Ukraine og Rusland lyder på. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.”Ukraine har ikke rettidigt forudbetalt for gas, der er kun forudbetalt mængde af gas på 219 millioner kubikmeter gas, siger Gazproms direktør Aleksej Miller.

Ukraines manglende betaling skaber ifølge Gazprom risiko for transit gennem Ukraine og levering af gas til Europa. Ifølge Aleksej Druzkin fra den russiske præsident Vladimr Putins pressetjeneste, har Vladimir Putin besluttet, at de kontraktlige forpligtelser vedrørende levering af russisk gas til Ukraine bliver fulgt nøje og skal derfor overholdes.

Det ukrainske energiselskab Naftogaz beskylder til gengæld Rusland for, at selskabet ikke leverer den mængde gas, Ukraine har betalt for. Det skyldes formentlig, at Gazprom er begyndt at levere gas direkte til områder, som er kontrolleret af de prorussiske oprørere, hvor Ukraine har afbrudt leveringen. ota

Share This